Recruitment outsourcing
Tijd en kosten besparen? Bij ons kunt u uw Recruitment proces outscourcen. Dit bespaart kosten en tijd maar doet geen afbreuk aan de kwaliteit van uw personeel.

Recruitment is een vak en wordt het beste uitgevoerd door specialisten die uw behoeften begrijpen. Wij weten waar wij de beste kandidaten kunnen vinden en daarom kunt u zich bezig houden met de core business van uw organisatie.

Werkwijze
Wij werven uit naam van uw organisatie met een vaste, ervaren recruiter. Deze recruiter selecteert op basis van door u gestelde criteria.

Afhankelijke van uw wensen kunt u de volgende werkzaamheden bij ons outsourcen:

  • Searchen
  • Telefonisch interview
  • Interviews inplannen
  • Referenties inwinnen
  • Interview op locatie
  • Opstellen profielschets

Wij kunnen u voorzien in een periodieke rapportage, afgestemd op uw wensen.

Kosten laag houden
Omdat meerdere bedrijven de werving aan ons uitbesteden kunnen de kosten voor u laag worden gehouden.

Eén vaste recruiter verzorgt de werving van kandidaten bij een klein aantal bedrijven. Hierdoor is de betrokkenheid groot en bent u heel flexibel.
U kunt Career Partners zien als een verlengstuk van uw bedrijf, ook als u geen Personeelsafdeling heeft. Wij zoeken de beste kandidaten voor uw organisatie, zoals een inhouse recruiter dat ook doet. Het volledige recruitmentproces is in handen van een recruiter die uw organisatie kent en uw verhaal vertelt.

Curaçao
Goede kandidaten zijn vaak overdag aan het werk. Dus bellen we deze mensen in de (Nederlandse) avonduren. Daarom werken wij samen met het recruitmentcenter Resource Partners dat gevestigd is op Curaçao. Resource Partners is het eerste Nederlandse offshore recruitmentbureau met deze formule. We maken gebruik van het tijdsverschil.

De interviews op locatie worden in Nederland gedaan nadat op Curaçao al het voorbereidende werk is verricht.

Tarieven
Voor een vast tarief per maand nemen wij al uw recruitmentactiviteiten uit handen. Het is niet meer nodig om dure advertenties te plaatsen of een kostbare abonnementen op een cv- en vacaturebanken te nemen, dit is allemaal inbegrepen.

Omdat goede kandidaten vaak al werk hebben, is de kans groot is dat zij de vacatureadvertentie nooit lezen. Om die reden kiezen wij ook vaak voor een actieve benadering van kandidaten, ook wel bekend als headhunten.

Marieke MeijRecruitment Outsourcing